Levi a plameniaci

V jednej ZOO majú v jednom výbehu levov aj plameniakov. Do hromady ich je 27 a spolu majú 60 nôh. Koľko je levov a koľko plameniakov? Smelo môžte predpokladať, že plameniak má 2 nohy a lev až štyri.

Pridané 2. máj 2008 by Admin

Kategória Hlavolam | 11 komentárovAndy

« Pitie piva ( 217 / 278 ) Chlapci a dievčatá »

Hodnotenie:Hodnotenie: 7 / 10Hodnotenie: 7 / 10Hodnotenie: 7 / 10Hodnotenie: 7 / 10Hodnotenie: 7 / 10Hodnotenie: 7 / 10Hodnotenie: 7 / 10Hodnotenie: 7 / 10Hodnotenie: 7 / 10Hodnotenie: 7 / 10
Počet hlasov:Hlasovalo: 5 ľudí
Počet zobrazení:Čítalo 4856 ľudí.

Pridaj komentár k hlavolamu


*

*

Nepoužívajte HTML kód. Môžte použiť špeciálne značky.

*
Dva plus päť slovom.

2x+4y=60
x+y=27

x=plameniak
y=lev

3 x lev
24x plameniak

Pridané 2. jún 2013 19:14:48

Peter

10 bodov

3 lev
27 plameniakov

Pridané 19. marec 2011 17:59:10

peter

ja som si pomohla excelom

Pridané 2. január 2011 11:36:21

nia

5 bodov

3 lev, zbytok plameniak

Pridané 2. január 2011 11:34:56

nia

24 plameniakov a 3 levy

Pridané 16. júl 2010 20:16:36

lele

9 bodov

podľa mňa je tam 60:4= 15 levou ktorý sú na zemi a 12 plameniakov ktorý lietajú lebo by ich levy zožrali :)

Pridané 12. marec 2010 14:39:56

Mayo

5 bodov

Pre tých čo neviedia riešiť 2 rovnice o dvoch neznámych.
Tieto špeciálne levy sú vegetariáni, takže nežerú nič okrem sóji a kapusty.

A rovnice sú aj s postupom:
L + P = 27 ..počet tvorov
4L + 2P = 60 .. počet nôh
2L + P = 30
P = 30 - 2L, dosadíme do prvej rovnice
L + 30 - 2L = 27
30 - L = 27
L .. Levy = 3
P = 24 .. plameniaci a sú len nevyhnutný doplnok do 27.
Ktohovie, či to 321Peto vypočítal, alebo uhádol metódou pokus omyl
(keď sa mu možno lenilo popísať postup).
Howgh.


Pridané 25. marec 2009 04:44:31

Smazo Peky - profesor pivológie

Podla mna je tam 15 levov a pstrosov nula lebo keby bolo pstrosov viac, tak by ich levi zozrali.

Pridané 21. marec 2009 17:22:00

Martin Gendiar

podla mna to je blbost pretoze keby su levy a plameniaky v jednom vybehu tak by levy zozrali plameniaky a to znamena ze keby tam bolo 60 noh tak tam musi byt 15 levov. podla mna mam najlogickejsie riesenie :)

Pridané 18. november 2008 20:50:08

momo

24 plameniakov a 3 levy

Pridané 21. máj 2008 11:33:54

chech

4 body

plameniaky: 24 * 2 = 48 noh
levy: 3 * 4 = 12 noh
48+12 = 60 noh

Pridané 3. máj 2008 07:16:01

321Peto